2017-06-12 Alnmouth (Danish version)

 

12/6-17 Derek Taylor med en gruppe på 11.
 
Vi startede ved indgangen til Warkworth slotsruin. West mod Heathers Leazes gennem marker dækket af smørblomster.
Mod nord ned af stejl stig, langs flodbredden til Warkworth bro. God udsigt af Warkworth slot, mange arter vilde blomster. Kaffepause.
På broen mødtes 4 af vores gå grupper, alle gik i samme retning.
Øst ud til havet med flot udsigt til Coquet Ø. Turen gik mod nord, gennem klitter fyldt med lilla geranium og hvide vilde roser. Tidevandet lavt så vi kunne gå på stranden. Kysten minder meget om Jyllands vestkyst.
Drejede ind i landet ved Birling Carrs, forbi mosefyldt jord med flotte gule iriser. Frokostpause i læ ved klitterne. Derefter gik turen mod vest til Wooden Farm. Gik igennem marker med blomstrende afgrøder, som vores havemænd sagde var heste bønner. Under jernbane bro til Lesbury, hvor vi stoppede ved et picnic område. Ænder kom løbende fra floden, håbede på at blive fotograferet af Peter, for deres billeder at blive bevaret til eftertiden. Peter fik imidlertid en splint i hånden, og måtte foretage en operation med en schweizisk hær kniv, medens alle kiggede med.
Vi gik op af bakken mod Alnmouth golf klub/Foxton Hall. Vi passerede pseudo art deco huse på vejen til klubhuset. Her tjente vores herlige leder mange brownie points, ved at invitere os alle ind til kaffe. En rigtig god kop kaffe til en pris af £1,50.
Turen til Alnmouth gik forbi og igennem golfbanen. Vores aftalte pub Hope and Ancher, var behagelig med rigelig plads, venligt personale, men priserne høje £4,40 et glas øl, £5,75 for stort glas vin.
Fantastic tur, god navigation, godt selskab og ingen uheld. 
[Report Kate Jones - Map courtesy of Gordon Jones - Photos Peter Craig]

Click on the "Download" button to get the gpx file for the route

Download

Click on any thumbnail to start the slideshow at that photo